Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sešas pašvaldības iecerējušas publiskās un privātās partnerības projektā uzbūvēt deviņus bērnudārzus

© Jānis Saliņš/F64

Sešas pašvaldības iecerējušas publiskās un privātās partnerības (PPP) projektā uzbūvēt deviņus bērnudārzus, trešdien Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) rīkotajā konferencē "Publiskā un privātā partnerība - ledus ir sakustējies" sacīja CFLA Publiskās un privātās partnerības nodaļas vadītājs Ritvars Timermanis. 

Viņš skaidroja, ka 2022.gada pirmajā pusē CFLA konsultējās ar pašvaldībām un noskaidroja, ka vairākām interesē pirmskolas izglītības iestāžu būvniecība. Patlaban aktuālā informācija liecina, ka Rīgas, kā arī Ķekavas, Jelgavas, Valmieras, Saulkrastu un Olaines novadu pašvaldībām kopumā nepieciešami deviņi bērnudārzi.

Timermanis sacīja, ka apvienojot spēkus vienā PPP projektā ir vairāki ieguvumi - finansiāli apjomīgāks projekts ir interesantāks aizdevējiem, iespējama profesionālāka projekta pārvaldība, kā arī iespējams atrast finansiāli izdevīgākus risinājumus.

Pagaidām šīs sešas pašvaldības vēl nav parakstījušas sadarbības līgumu PPP projektā, tāpēc tam varētu pievienoties vēl kāda pašvaldība, ja tai ir nepieciešams jauns bērnudārzs, sacīja Timermanis. Tāpat pašvaldībām jāvienojas par PPP projekta vadošā partnera izvēli un jāizveido projekta vadības komanda.

Timermanis prognozēja, ka PPP līguma noslēgšana varētu notikt 2024.gada beigās.

Iepriekš konferencē CFLA direktora vietnieks Mārtiņš Brencis informēja, ka pašvaldību kopprojektam par pirmsskolas iestāžu būvniecību būtu nepieciešami 50 miljonu eiro ieguldījumi.