Ašeradens: viena no FM tuvākā laika prioritātēm būs pārvades tīklu tarifu sadārdzinājuma atrisināšana

© Dmitrijs Suļžics/f64

Vienlaikus ar 2023.gada valsts budžetu viena no galvenajām Finanšu ministrijas (FM) tuvākā laika prioritātēm būs pārvades tīklu tarifu sadārdzinājuma atrisināšana, aģentūrai LETA sacīja viens no politisko partiju apvienības "Jaunā vienotība" līderiem Arvils Ašeradens, kuru plānots apstiprināt finanšu ministra amatā.

Tāpat Ašeradens uzsvēra, ka jau tagad jāsāk gatavoties nākamajai apkures sezonai un jāizstrādā sociāli atbildīga un līdzsvarota atbalsta sistēma, ņemot vērā arī to, ka Fiskālās disciplīnas padome rekomendē ierobežot atbalsta pasākumus.

Kā vēl vienu prioritāti Ašeradens minēja darbu pie valsts investīciju paketes, kura balstīsies pieejamajos Eiropas Savienības (ES) fondos un Atveseļošanas un noturības mehānismā. Ašeradens sacīja, ka ekonomikas recesijas apstākļos valsts investīciju paketei būs jānodrošina investīciju līmenis valstī un jāsagatavo ekonomiku transformācijai.

Ašeradens arī norādīja, ka FM būs jāstrādā pie tā, lai budžeta veidošanas process sāk strādāt kā attīstības instruments. Tāpat kā būtisku prioritāti Ašeradens arī minēja darbu pie ēnu ekonomikas turpmākas samazināšanas.

Saeima par Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības apstiprināšanu plāno balsot trešdien, 14.decembrī.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais