Saldus novadā nodeg lopu ferma (papildināta)

Šorīt Saldus novada Pampāļu pagastā nodegusi lopu ferma, taču strādnieki paguvuši no kūts izdzīt aptuveni 80 govis.

Ugunsdzēsēju darbu esot apgrūtinājis tas, ka tuvumā nebija nevienas ūdens ņemšanas vietas, tādēļ ūdeni dzēšanai nācās pievest.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere, šorīt ap plkst.5.10 tika saņemta informācija, ka Saldus novada Pampāļu pagastā deg lopu ferma. Uz notikuma vietu izbrauca VUGD Saldus daļas ugunsdzēsēji, strādāja arī Kursīšu un Pampāļu pagastu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Ugunsgrēks bija izcēlies fermas atpūtas telpā - strādnieki to pamanījuši tikai tad, kad liesmas jau bija pārņēmušas visu telpu.

Uguns liesmas nopostīja visu fermu aptuveni 1000 kvadrātmetru platībā.

Kā aģentūru LETA informēja viena no SIA "Pampāļi", kam pieder ferma, īpašniecēm, kura nevēlējās nosaukt savu vārdu, izglābtās govis esot drošībā, lielākā daļa arī izslauktas un pajumte viņām tiks sameklēta. Nodegusī ferma neradīšot uzņēmumam neatrisināmas problēmas, un tā pastāvēšana neesot apdraudēta.

Policija joprojām strādā notikuma vietā, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslus.

Šajā pašā saimniecībā ugunsgrēks pagājušajā gadā nopostīja siena šķūni. Toreiz ugunsgrēka iemesls bija bērnu rotaļas ar uguni.

Svarīgākais