Piešķir finansējumu Austrumu robežas sargāšanas papildus izdevumu segšanai

© F64

Valdība otrdien nolēma piešķirt Iekšlietu ministrijai 106 254 eiro, lai segtu Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežas sargāšanas izdevumus.

Izdevumi veidojušies par šī gada novembri, un tie ir saistīti ar Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbināto samaksu par virsstundu darbu, piemaksām, kā arī izdevumiem par patvēruma meklētāju uztura un dienas naudu.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī ir izsludinājusi ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā jau ilgāk nekā gadu. Pēdējais pagarinājums tai noteikts līdz nākamā gada 10.februārim.

Ņemot vērā Krievijas pieņemto lēmumu par mobilizācijas izsludināšanu, kuras mērķis ir pastiprināt karadarbību Ukrainas teritorijā, un nepieciešamību novērst iespējamo apdraudējumu Latvijas iekšējai drošībai, nesen ārkārtējā situācija izsludināta arī robežšķērsošanas vietās un Alūksnes, Balvu un Ludzas novados.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais