Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

"Baltic International Bank" akacionāru dzīvesvietās notiek kratīšana

© Lauris Aizupietis/F64

"Baltic International Bank" ēkā Grēcinieku ielā, Vecrīgā kratīšana notiek visas dienas garumā. Tāpat ir zināms, ka kratīšana notiek arī "Baltic International Bank" akacionāru dzīvesvietās, liecina portāla NRA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Kratīšana notiekot saistībā ar klientiem no Ukrainas ("Migom Global Corp" prezidents Tomas A. Šati un "Migom Global Corp" advokāts Arjoms Laznija), kuri ir AML sarakstā, liecina neoficiālā informācija.

"Baltic International Bank" darbība, visticamāk, ir apturēta uz ilgu laiku. Šobrīd ir jautājums, kā valsts risinās jautājumu, lai bankas klienti tiktu pie saviem līdzekļiem.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pirmdien ārkārtas sēdē ir pieņēmusi lēmumu apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank", liecina informācija FKTK mājaslapā.

FKTK atzinusi "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, un lēmusi neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

FKTK lēmums paredz, ka 12.decembrī plkst.18 bankai pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi. Tas nozīmē, ka no šī brīža "Baltic International Bank" karšu, internetbankas un maksājumu darbība ir apturēta. Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu līdzekļu aizplūšanu no bankas un aizsargātu bankas klientu un kreditoru intereses.

Pēc FKTK rīcībā esošās informācijas 2.decembrī "Baltic International Bank" kopā bija 1580 klientu, no tiem 280 klientiem bankas konta atlikums ir 0. Atbilstoši Noguldījumu garantiju likumam valsts garantē atlīdzības izmaksu par visu veidu noguldījumiem līdz 100 000 eiro. Pēc sākotnējām aplēsēm pilnībā savus noguldījumus garantētās atlīdzības veidā saņems 1012 bankas klientu.