Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kopā ar „Līviem" pirmizrāde īsfilmai „Sāc visu no jauna”

© F64

Šovakar, 12.decembrī oficiālo pirmizrādi mūzikas namā „Daile” piedzīvo Rūtas Znotiņas diplomdarbs – īsfilma „Sāc visu no jauna”, kurā galveno lomu atveido aktieris Kaspars Znotiņš. Filmā piedalās arī „Līvu” mūziķi, tostarp Ainars Virga.

Īsfilma vēl pirms oficiālās pirmizrādes īsfilma ir demonstrēta Rojas festivālā „RojaL”, kur ieguva skatītāju simpātiju balvu, savukārt Latvijas Kultūras akadēmijas rīkotajā festivālā „Patriarha Rudens” īsfilma savā kategorijā ieguva augstāko novērtējumu un ir iekļauta Rīgas Starptautiskā filmu festivālā “SHORT RIGA Test Screening” programmā. Filma ir nominēta Nacionālajai kino balvai „Lielais Kristaps” divās kategorijās.

Portālam nra.lv Ainars Virga, kurš arī pats ir viens no aktieriem un spēlē pats sevi, stāsta: „Filma ir par savulaik perspektīvu ģitāristu, kurš vēlējies būt viens no „Līviem”. Pusmūža gados savu domu par „Līviem” viņš nav aizmirsis un vēlas uzņemt videoklipu kādai no mūsu dziesmām. Filmā es atbalstu Raimondu un kopā ar „Līviem”” piedalāmies idejas īstenošanā.”

Pēc pirmizrādes, kas sāksies plkst. 19 mūzikas namā „Daile”, ieplānota neoficiālā daļa, kurā skanēs ”Līvu” mūzika, būs sarunas un tikšanās ar radošo komandu.