VID brīdina Ziemssvētku vecīšus par nodokļu nomaksu, gūstot peļņu

© Kaspars Krafts/F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ziņo, ka uzrauga sludinājumus, kuros radošie cilvēki svētku laikā bērnus iepriecina, pārtopot par rūķiem un Ziemassvētku vecīšiem.

Šādiem sludinājumiem uzmanību pievērš arī Valsts ieņēmumu dienests un atgādina, ka ikvienam, kurš darbojas vai plāno darboties kā animators vai Ziemassvētku vecītis, gūst no tā peļņu, ir jāreģistrē saimnieciskā darbība, vēsta ReTV.

“VID dzīvo laikam līdzi un arī monitorē šos sludinājumus. Paļauties uz to, ka nekas nenotiks, nevarēs. Animatoram par nodokļu nomaksu ir jābūt atbildīgam, par to ir jādomā jau laicīgi. Visos gadījumos likumdevējs ir noteicis reģistrēt saimniecisko darību pirms tās uzsākšanas,” VID Nodokļu pārvaldes pārstāve Sandra Podniece.

Animators var reģistrēties kā pašnodarbinātā persona, būt kā mikrouzņēmuma nodokļu maksātājs vai darboties reģistrējot VID saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu, kur nodokļu nomaksa tiek atrēķināta automātiski.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais