Risināsies labdarības kampaņa bērnunamos mītošo Ukrainas bērnu atbalstam

© Ilze Šteinfelde

Nākamnedēļ tiks atklāta labdarības kampaņa "Ziemassvētku ekspresis: Latvija-Ukraina" bērnunamos mītošo Ukrainas bērnu atbalstam, pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Ziemassvētku gaidīšana ierasti ir laiks, kad, apliecinot mīlestību un rūpes, cilvēki steidz sagādāt svētku veltes saviem tuvākajiem, it īpaši bērniem, taču daudziem bērniem Ukrainā šie svētki būs citādi, jo viņiem karš ir atņēmis gan vecākus, gan mājas. Līdz ar to biedrība "Tavi draugi" un Baltijā lielākā vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa "Eco Baltia" aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas teju 400 bērniem Ukrainas bērnunamos, kā arī ziedot silto ziemas apģērbu, apavus, segas un spilvenus, ko īpašs Ziemassvētku ekspresis "Latvija-Ukraina" nogādās Ukrainā.

Atklāšanas pasākums notiks 15.decembrī plkst.18 biedrības "Tavi draugi" telpās Ventspils ielā 50, Rīgā. Tajā notiks Katrīnas Gupalo Ziemassvētku solokoncerts, kā arī interesenti varēs uzzināt, kāda šobrīd ir situācija un dzīves apstākļi kara postītajā Ukrainā, cik bērnu kara dēļ Ukrainā palikuši bez pajumtes un vecāku apgādības, kā kara apstākļos strādā bērnunami Ukrainā un kāda veida palīdzību var sniegt Latvijas iedzīvotāji, kā arī kāds ir labdarības kampaņas mērķis un darbības mehānisms.

Svarīgākais