Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā devies ilggadīgs Bērnu slimnīcas ķirurgs

© Pixabay.com

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ar skumjām vēsta, ka 2. decembrī mūžībā devies Bērnu slimnīcas ķirurgs Gunārs Riņķis.

Gunārs Riņķis dzimis 1952.gada 11.martā. Bērnu slimnīcā strādāja kopš 1976.gada 1.augusta. No 1987. gada Gunārs Riņķis bija 3. nodaļas vadītājs, bet no 2014.gada 10.februāra līdz 2019.gada 31.oktobrim vadīja Asins kabinetu. Pēc tam atgriezās bērna ķirurga amatā, kurā nostrādāja līdz 2020.gada 12.maijam, kad nolēma doties pelnītā atpūtā.
No 2010.gada 19.augusta Gunārs Riņķis bija arī LVSADA VSIA BKUS arodbiedrības priekšsēdētājs.
Kolēģi Gunāru atceras kā skarbu, bet taisnīgu profesionāli, kurš savu darbu mīlēja padarīt ātri un precīzi. Vienmēr atbalstīja kolēģus ar padomu un savu plašo pieredzi, kuru ieguva nepārtraukti mācoties un pilnveidojot savas profesionālās prasmes.
Ilggadējs kolēģis un arī Gunāra Riņķa māceklis, ķirurgs Džeimss Rozītis Gunāru atceras kā jautru un dzīvespriecīgu cilvēku, kuram bija lieliska humora izjūta: “Ar viņu strādāt kopā bija fantastiski, mācību procesā uzticējās man kā jaunajam speciālistam, un bez vilcināšanās deva savu atbalstu un padomu.”
Brīvajā laikā Gunārs mīlēja pavadīt laiku savā dārzā, ceļojot ar ģimeni un rudens laikā sēņojot. Vasaras laikā viņš ieradās darbā ļoti agri, lai pēc darbu padarīšanas slimnīcā varētu doties uz dārzu un nodoties saviem hobijiem.
Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem un kolēģiem Bērnu slimnīcā.

Atvadīšanās no bērnu ķirurga Gunāra Riņķa notika šodien, 7. decembrī.