Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Talsu novada domes vadībai no nākamā gada par aptuveni 20% samazinās atalgojumu

© Kaspars Krafts/f64

Trešdien Talsu novada domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma no nākamā gada par aptuveni 20% samazināt atalgojumu domes vadībai un komiteju priekšsēdētājiem, vienlaikus apstiprinot jaunu pašvaldības iestāžu amata katalogu un amatpersonu un darbinieku atlīdzības nolikumu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Pagājušā gada novembrī Talsu novada domes vairākums apstiprināja būtisku atalgojuma palielinājumu domes priekšsēdētājam, vietniekiem un komiteju priekšsēdētājiem, nosakot citus atalgojuma aprēķināšanas koeficientus. Priekšsēdētāja un vietnieku atalgojums tolaik pieauga par vairāk nekā 50%, bet komiteju priekšsēdētājiem - 451% par nostrādātām 160 stundām.

Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa uzsver, ka pagājušajā gadā pieņemtais lēmums bija politisks un neveicinājis gaidīto darba rezultātu sasniegšanu, tāpēc tagad apstiprināts atsevišķs dokuments "Talsu novada domes deputātu darba samaksas un sociālo garantiju nolikums".

Domes vadības un komiteju priekšsēdētāju atalgojuma samazināšana pārrunāta ar pārējiem Talsu novada domes deputātiem, un vairākums piekritis, ka būtiskākais pašlaik nav atalgojuma apmērs, bet gan padarītā kvalitāte.

No nākamā gada 1.janvāra Talsu novada domes priekšsēdētājas un vietnieku, kā arī komiteju priekšsēdētāju un vietnieku atalgojuma aprēķināšanā tiks samazināti patlaban noteiktie koeficienti, kas radīs atalgojuma samazināšanu par aptuveni 20%, savukārt deputātu atalgojuma aprēķināšanai noteiktie koeficienti un līdz ar to arī algas apmērs paliks iepriekšējais.