Plāno turpināt skatīt likumprojektu priekšvēlēšanu aģitācijai tikai valsts valodā

© Pixabay

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien nolēma rosināt turpināt skatīt grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz noteikt, ka aģitācija pirms vēlēšanām var būt tikai valsts valodā, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Par šo 13.Saeimā sākt skatīto grozījumu pārņemšanu būs jālemj parlamenta sēdē.

Nosacījumu par valsts valodas izmantošanu plānots noteikt aģitācijai, kuras izvietošanas izdevumi tiek iekļauti izdevumos, uz kuriem attiecas priekšvēlēšanu izdevumu ierobežojumi.

Likuma grozījumi rosināti, lai panāktu, ka visa reklāma, kuras izvietošanas izdevumi tiek iekļauti partijām noteiktajos priekšvēlēšanu izdevumu "griestos", būtu tikai latviešu valodā, pauž likumprojekta autori.

Valsts valodas lietojums attiektos uz priekšvēlēšanu aģitāciju gan sabiedriskajā un komerciālajā televīzijā un radio, periodiskajos izdevumos, tostarp reģionālajos, gan arī internetā (izņemot partiju mājaslapas), telpās un publiskās vietās.

Kopumā 14.Saeimai ir iespēja lemt par 73 likumprojektu pārņemšanu, kuru izskatīšana nav pabeigta iepriekšējā, 13.Saeimas, sasaukumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.