Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas komisijas sēdē deputāti vienojās turpmāk lemt par Dziesmu svētku biļešu iegādes priekšrocībām

© Romāns Kokšarovs/f64

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē deputāti vienojās turpmāk lemt par Dziesmu svētku biļešu iegādes priekšrocībām.

Šodien pēc dienaskārtības jautājumu izskatīšanas sēdes noslēgumā deputāti vienojās nākamās sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par Valsts prezidenta padomnieces Sarmītes Ēlertes ierosinājumu piešķirt Saeimas deputātiem priekšrocības Dziesmu svētku biļešu iegādei, paužot vienotu viedokli, ka šādas priekšrocības nav nepieciešamas. Izskanēja arī ierosinājums neierobežot daudzbērnu ģimenes, nosakot tiesības iegādāties ierobežotu skaitu biļešu bez saistības ar ģimenes locekļu skaitu.

Plānots, ka iedzīvotāji ar Latvijas goda ģimenes apliecību varēs iegādāties biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem ar 10% atlaidi, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālais kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Šobrīd Svētku rīkotājs jau ir uzsācis sadarbību ar programmas "Latvijas Goda ģimenes apliecība" administrētāju - Sabiedrības integrācijas fondu, lai izveidotu ērtāko mehānismu, kas tās īpašniekiem - daudzbērnu ģimenēm - sniegtu iespēju iegādāties lielāku biļešu skaitu, nekā paredz Svētku biļešu politika. Pašlaik paredzēts, ka uz vienu pasākumu vienā pirkuma reizē var iegādāties ne vairāk kā 4 biļetes, pauda Ertmane.

Kā LETA jau rakstīja, Saeimas deputātiem un Ministru kabineta locekļiem tiks saglabāta privilēģija rezervēt un iegādāties biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, šodien nolēma Dziesmu un deju svētku padome.

Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Sarmīte Ēlerte diskusijā aicināja ņemt vērā, ka savulaik Dziesmu svētki radās kā tautas pašorganizācijas kustība, tomēr šodien tiek sagaidīts, ka Dziesmu svētki tiek finansēti no valsts budžeta. Viņa uzsvēra, ka lēmumā par finansējumu svētkiem piedalās gan Ministru kabinets, gan Saeima, tāpēc "būtu jocīgi", ja šāda iespēja Saeimas deputātiem un Ministru kabineta locekļiem būtu liegta.