Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Operetes teātris aicina uz krāšņu Jaungada koncertu «Evergreens»

© Publicitātes foto

29.decembrī plkst.19 VEF Kultūras pilī norisināsies Operetes teātra dzirkstošais Jaungada koncerts «Evergreens».

Tajā piedalīsies solisti Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Oleksandrs Čuvpilo (tenors, Kijivas Nacionālā Akadēmiskā operetes teātra solists), Andrius Apšega (baritons, Kauņas Valsts muzikālā teātra solists), dejotāji Asnate Rikse un Kārlis Kemlers, kā arī Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncertu vadīs Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncerts ieskicēs daudzškautņainu attiecību kaislības, dodot skatītājam iespēju piedzīvot spilgtus un krāšņus katra muzikālā priekšnesuma stāstus. Gan viessolistu, gan latviešu mākslinieku interpretācijā skanēs daudzveidīga un tikai visskaistākā muzikālā teātra žanru mūzika: fragmenti no Franča Lehāra operetēm «Smaidu zeme», «Carēvičs» un «Džudita», duets «All I ask from you» no Endrū Loida Vēbera mūzikla «Operas spoks», Toreadora kuplejas no Žorža Bizē operas «Karmena», neapolitāņu dziesmas («O, sole mio!» u.c), sarsuelas, tango, mūziklu fragmenti un daudzi citi gan populāri, gan arī līdz šim Latvijā mazāk dzirdēti vai pat nedzirdēti, bet citur pasaulē iecienīti skaņdarbi. Un, protams, kā jau ierasts, koncertā dzirdēsim arī Johana Štrausa mūziku. Solistu dziedājumu bagātinās krāšņi kostīmi, gaismu spēles un integrēta scenogrāfija.

«Lai cik paradoksāli tas arī neizklausītos, daudziem no mums gada gaišākais laiks ir tieši decembris, kad daba, šķiet, iegrimusi dziļā miegā. Ziemassvētku laiks un jēga, kā arī tuvojošamies Jaungada gaidas piešķir mūsu domām plašāku trajektoriju un apgaismības vertikāli. Ja vien esam tam gatavi, šis laiks ir kā robežšķirtne - lai izvētītu smagos domu un ikdienības steigas putekļus, kas sagūluši uz mūsu centieniem un cerībām, traucējot ieskatīties lietu būtībā. Lieliskākais psihoterapeits un smalkjūtīgākais dvēseles pavadonis visos laikos - arī šajā brīnišķīgā, krāsaini daudzveidīgā programmā - ir bijusi mūzika, kas klausītāju gan mierinās un dziedēs, gan iedvesmos, ielīksmos un pacilās. Svētkos mēs vēlamies būt kopā ar saviem mīļajiem klausītājiem un visskaistāko mūziku!» pauž koncerta mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Abi lieliskie koncerta īpašie viesi, savu teātru vadošie solisti - Oleksandrs Čuvpilo, kura sniegumu Latvijas klausītāji jau novērtēja šā gada 4.Starptautiskajā Operetes festivālā, un Andrius Apšega, kuru dzirdējām 2019.gadā 3.Starptautiskajā Operetes festivālā Ikšķilē - ar savu izcilo sniegumu uzreiz ieguva gan publikas, gan mūzikas jomas profesionāļu simpātijas. Tā kā Latvijā abi solisti ir jo īpaši gaidīti, viņu veiksmīgā sadarbība ar Operetes teātri aizvien turpinās, sniedzot iespēju skatītājam baudīt šo solistu sniegumu arī šajā koncertprogrammā.