Valdība VM plāno piešķirt 2,4 miljonus eiro par Ukrainas iedzīvotāju veselības aprūpi

© pixabay.com

Valdība otrdien, 6.decembrī, lems par 2,4 miljonu eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai, lai segtu izdevumus saistībā ar Ukrainas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.

Plānots, ka 2,25 miljonus eiro varētu piešķirt Nacionālajam veselības dienestam, lai segtu izdevumus, kas radušies laikposmā no šī gada 1. jūnija līdz 30. septembrim, tai skaitā izmaksu korekcijai no 2022.gada 1. aprīļa līdz 31. maijam, par sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem Ukrainas iedzīvotājiem.

Savukārt 155 352 eiro plānots piešķirt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai segtu izdevumus, kas radušies laikposmā no šī gada 1.jūlija līdz 31.oktobrim, par izpildītiem izsaukumiem, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais