Nav zināms, kad Rīgā atvērs Rumānijas vēstniecību

© pixabay.com

Pagaidām vēl nav zināms konkrēts laiks un arī vieta, kur Rīgā atradīsies Rumānijas vēstniecība, aģentūrai LETA norādīja Rumānijas Ārlietu ministrijā.

Ministrijā atzīmēja, ka patlaban Rumānijas vēstnieks Latvijā rezidē Viļņā, Lietuvā.

Rumānijas Ārlietu ministrija akcentēja, ka valsts pieņēma lēmumu atvērt vēstniecību Rīgā, novērtējot abu valstu attiecības, vēlmi padziļināt divpusējo sadarbību, kā arī uzlabot koordināciju ES un NATO, kā arī reģionālajos un multilaterālajos formātos.

Tāpat ministrijā vērsa uzmanību, ka Rumānijas prezidents Klauss Verners Johanniss, kurš bija ieradies vizītē Rīgā 23.novembrī, parakstīja dekrētu par vēstniecības atvēršanu Rīgā vēl šogad, tāpēc Rumānijas Ārlietu ministrija ir uzsākusi politiskā lēmuma īstenošanas procesu.

LETA jau rakstīja, ka 23.novembrī, atzīmējot Rumānijas un Latvijas diplomātisko attiecību simtgadi, Latvijā oficiālā vizītē ieradās Rumānijas prezidents Johanniss.

Vizītes laikā Johanniss un Latvijas prezidentu Egilu Levitu pārrunāja drošības un enerģētikas situāciju Eiropā saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā, kā arī citus jautājumus.