Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

ZZS aicina atteikties no privilēģijām Dziesmu un deju svētkiu biļešu iegādē

© Oksana Džadana/f64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija aicina parlamentu lemt par atteikšanos no privilēģijām Saeimas deputātiem un ministriem ārpus rindas iegādāties biļetes iepriekš rezervācijā uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

ZZS deputāti lēmumprojektā aicina Saeimu noraidīt Dziesmu un deju svētku padomes lēmumu arī turpmāk Saeimas deputātiem un ministriem saglabāt privilēģiju rezervēt biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem, kas notiks 2023.gada vasarā.

Jau ziņots, ka 30.novemnrī Dziesmu un deju svētku padome lēma saglabāt privilēģiju Saeimas deputātiem un valdības locekļiem rezervēt un iegādāties biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem. Dziesmu un deju svētku padomes locekļiem balsojot par šo jautājumu, četri nobalsoja par, trīs nobalsoja pret, bet divi atturējās.

Biļetes iepriekšējā rezervācijā tiks piedāvāts iegādāties svētku sagatavošanas un realizācijas procesā tieši iesaistītajām institūcijām Latvijā un svētku procesa uzturētājiem ārvalstīs, svētku māksliniecisko programmu veidotājiem, radošajām komandām, valsts oficiālajām ārvalstu delegācijām, Ministru kabineta locekļiem, Saeimas deputātiem, Latvijas Goda ģimenes apliecības īpašniekiem, cilvēkiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslos un svētku rīkošanā iesaistītajiem sadarbības partneriem.