Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pasaules kausa posms un Eiropas čempionāts kamaniņu sportā no Lillehammeres ir pārcelts uz Siguldu

© Vladislavs Proškins/f64

Latvijas Nacionālā Sporta padome ceturtdien atbalstīja 70 000 eiro pārdali Eiropas čempionāta kamaniņu sportā rīkošanai, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Kā iepriekš ziņoja Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL), Pasaules kausa (PK) posms un Eiropas čempionāts (EČ) tā ietvaros kamaniņu sportā no Lillehammeres ir pārcelts uz Siguldu. Tas norisināsies no nākamā gada 9.janvāra līdz 15.janvārim.

Novembrī valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 100 000 eiro Latvijas Kamaniņu federācijai Kontinentālā kausa kamaniņu sportā jauniešiem organizēšanai Latvijā. Tomēr, lai Latvijā varētu organizēt Eiropas čempionātu kamaniņu sportā, IZM izstrādāja rīkojumu projektu, kas ,pēc Latvijas Kamaniņu federācijas ierosinājuma, paredz šo finansējumu samazināt. Tādējādi no piešķirtajiem 100 000 eiro līdzekļus 70 000 eiro apmērā plānots pārdalīt Eiropas čempionāta kamaniņu sportā rīkošanai.

Papildus valdība tiks aicināta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt IZM 40 700 eiro pārskaitīšanai biedrībai "Latvijas Kamaniņu sporta federācijai", lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2023.gada Eiropas čempionāta kamaniņu sportā organizēšanu Latvijā.