Sākta parakstu vākšana par nekustamā īpašuma atcelšanu ģimenēm ar bērniem

© Pixabay.com

Sabiedrības iniciatīvas portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana par nekustamā īpašuma atcelšanu ģimenēm ar bērniem.

Latvijā ir dramatiska demogrāfijas situācija. Mirstības rādītāji ir daudz augstāki par dzimstības rādītajiem. Ja situācija neuzlabosies, Latvijā 2050. gadā būs 1'395'000 iedzīvotāju, un 2100. - tikai nedaudz vairāk par vienu miljonu, pauž iniciatīvas iesniedzējs Dmitrijs Kozlovskis.

Dzimstību ietekmē arī iedzīvotāju ienākumu līmenis un labklājība. Latvijas iedzīvotājiem ir pārmērīgs nodokļu slogs salīdzinājumā ar ienākumiem. Lai atbalstītu jau esošās ģimenes un veicinātu demogrāfiju, ģimenes ar bērniem ir jāatbrīvo no nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas. Atceļot NĪN, tiktu mazināts nodokļu slogu ģimenēm ar bērniem un veicināsim tautas labklājību.

Lai to īstenotu, ir nepieciešams mainīt likumu "Par nekustamā īpašuma nodokli". "Aicinu tajā iekļaut grozījumu, ka ar nekustamā nodokli neapliek ģimenei piederošo vai ģimenes īrētu nekustamo īpašumu, kurā ir deklarēts un pastāvīgi dzīvo nepilngadīgs bērns vai bērns līdz 24 gadu vecumam, kurš mācās valsts akreditētā mācību iestādē. Līdz ar to ģimenēm ar bērniem mazināsies nodokļu slogs un augs labklājības līmenis, kas savukārt paredzami uzlabos demogrāfiju Latvijā," raksta Dmitrijs Kozlovskis.

Svarīgākais