Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Par ko strīdas partija "Par cilvēcīgu Latviju" un KNAB?

© pixabay.com

Administratīvā rajona tiesa gandrīz par mēnesi pārceļ sprieduma sastādīšanas datumu divās lietās, kurās ir strīds starp politisko partiju "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) par valsts finansējuma apturēšanu partijai, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Iepriekš bija plānots, ka spriedums tiks sastādīts 30.novembrī, bet tiesa lēma, ka sprieduma sastādīšanai ir nepieciešams ilgāks laiks. Spriedums tiks sastādīts 28.decembrī.

Abas lietas ierosinātas pēc politiskās partijas iniciatīvas. Pirmajā lietā partija pārsūdzējusi KNAB 11.janvāra lēmumu, ar kuru PCL tika uzdots 30 dienu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finansējuma līdzekļus 70 643 eiro apmērā.

Otrajā lietā partija pārsūdzējusi KNAB 13.janvāra lēmumu, par tai paredzētā valsts budžeta finansējuma izmaksas apturēšanu.

KNAB skaidroja, ka politiskajai partijai PCL nav izmaksāts valsts budžeta finansējums 323 151 eiro apmērā. Šādu lēmumu KNAB pieņēma 13.janvārī, konstatējot, ka politiskā partija 2020.gadā pretlikumīgi izlietojusi tai piešķirto valsts budžeta finansējumu vairāk nekā 30 000 eiro apmērā.