Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Plešs: 5G ietekmē ne tikai interneta ātrumu, bet arī ekonomiku un labklājību

© f64.lv, Ketija Keita Krastiņa

5G ietekmē ne tikai interneta ātrumu, bet arī ekonomiku un labklājību, trešdien 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory" sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Plešs norādīja, ka "5G Techritory" forums audzis - no idejas par sadarbību līdz vienam no lielākajiem tendenču noteicējiem, lielākajām platformām un forumiem reģionā. Šis forums vieno politikas veidotājus, valdības, telekomunikāciju aparatūras izstrādātājus, pārdevējus, operatorus, jaunuzņēmumus un citus.

Vienlaikus, runājot par Latvijas nacionālo digitālo transformāciju, Plešs uzsvēra, ka pašlaik tiek strādāts pie pieejamākas datu nodrošināšanas publiskajām organizācijām. Tāpat arī datu drošība ir galvenā prioritāte politikas izstrādē - plānots nodrošināt datu koplietošanu ar privāto sektoru, līdzsvarojot datu izmantošanu, vienlaikus saglabājot augstus drošības un ētikas standartus.

Savukārt kā digitālās un fiziskās pasaules apvienošanas piemēru ministrs minēja viedās pašvaldības, kas nodrošina atbalsta iespējas viedo risinājumu izmantošanai pašvaldībās to darbības efektivitātes uzlabošanai un to piemērošanai privātajā sektorā.

"Foruma laikā parakstītie sadarbības memorandi stiprinās sadarbību ar industriju, lēmumu pieņēmējiem un izglītības un zinātnes sektoru," pauda Plešs.

Vienlaikus ministrs aicināja dalībniekus izmantot "5G Techritory" forumu kā platformu attīstībai, norādot, ka 5G nav nākotnē, bet "5G ir šeit un tagad".

"5G Techritory 2022" ir 5G ekosistēmas forums, kas šogad notiek piekto gadu. To organizē VAS "Elektroniskie sakari" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Starptautisko telekomunikāciju apvienību (ITU).