Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kriminālprocesā iesaistītā CVK līdzšinējā priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa: Esmu vienmēr strādājusi pēc labākās sirdsapziņas

© Ģirts Ozoliņš/F64

Kriminālprocesā iesaistītā līdzšinējā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa apgalvo, ka vienmēr strādājusi pēc labākās sirdsapziņas, nodrošinot vēlēšanas, lai tās notiktu likumā noteiktajos termiņos.

KNAB izmeklētajā kriminālprocesā par CVK organizētu iepirkumu kopumā figurē desmit personas, tostarp sešas amatpersonas. Viena no amatpersonām ir Bērziņa.

Bērziņa otrdien paziņojumā presei norādījusi, ka, sadarbojoties ar KNAB, sniegusi un arī turpmāk sniegšot visu nepieciešamo palīdzību situācijas ātrākā noskaidrošanā.

Ņemot vērā, ka viņa parakstījusies par informācijas neizpaušanu, Bērziņa nav tiesīga izpaust detalizētu informāciju.

"Skumji, ka esmu iejaukta šādā procesā, lai gan vienmēr esmu strādājusi pēc labākās sirdsapziņas, nodrošinot vēlēšanas, lai tās notiktu likumā noteiktajos termiņos," uzsvērusi Bērziņa.

Tāpat Bērziņa norādījusi, ka patlaban CVK priekšsēdētāja amatu vairs nepildot, jo komisijas priekšsēdētāju prombūtnē aizvieto komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

"Nekad neesmu turējusies pie amata, jau vasarā biju atklāti pateikusi, ka, ņemot vērā iestādes kritisko stāvokli saistībā ar finansējuma un cilvēkresursu trūkumu, nevēlos darbu šajā amatā turpināt vēl vienu termiņu. Vēlēšanu rīkošanā esmu strādājusi 24 gadus, šī joma vienmēr ir bijusi ne tikai mans darbs, bet arī azarts, aizraušanās un aicinājums strādāt valsts labā," teikts Bērziņas komentārā.

Jau ziņots, ka kriminālprocesā izmeklētie noziedzīgie nodarījumi saistīti ar CVK organizētu iepirkumu 2021.gadā. KNAB 7.novembrī sāka kriminālprocesu aizdomās par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas, kā arī šo noziedzīgo nodarījumu atbalstīšanu un dienesta dokumentu viltošanu.