Konkurētspējas indeksā Latvija beidzot apsteigusi Lietuvu un Igauniju

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Latvija globālajā ilgtspējīgas konkurētspējas indeksā ierindojusies 14.pozīcijā, apsteidzot Igauniju un Lietuvu, liecina Šveices un Dienvidkorejas konsultāciju uzņēmuma "SolAbility" publiskotais pētījums.

Latvija 14.vietā ierindojusies ar 55,4 punktiem. Igaunija ar 54,5 punktiem ieņem 17.vietu, bet tai ar 54,2 punktiem 15.vietā seko Lietuva.

Globālais ilgtspējīgas konkurētspējas indekss, kas nosaka valstu konkurētspēju, tiek veidots no 189 rādītājiem, kas iegūti no tādiem avotiem kā Pasaules Bankas, Starptautiskā Valūtas fonda un dažādām ANO aģentūrām. Šie 189 rādītāji sagrupēti sešps apakšindeksos - dabas kapitāls, resursu efektivitāte un intensitāte, ekonomikas ilgtspējība, intelektuālais kapitāls, pārvaldes efektivitāte un sociālā kohēzija.

Pirmo pozīciju indeksā ar 60,7 punktiem ieņem Zviedrija, kurai seko Somija, Šveice, Dānija, Norvēģija, Islande, Lielbritānija, Francija, Slovēnija un Japāna. Savukārt pēdējo piecnieku veido Sīrija, Sudāna, Irāka, Dienvidsudāna un Eritreja, kas ir pēdējā - 180.vietā.

Globālo ilgtspējīgās konkurētspējas indeksu "SolAbility" veido kopš 2012.gada.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais