Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

"Vizii Urban": Latvijā ietves attīrīt no apledojuma bez sāls nevar

© Dmitrijs Suļžics/F64

"Mainīgos laikapstākļos, kad ik pa laikam snieg, ir pieļaujams, ka uz ietvēm ir dažus centimetrus bieza sniega kārta, bet ir noteikts laika periods, kurā ietves ir jānotīra līdz tīram segumam, " intervijā Leta sacīja SIA "Vizii Urban" valdes loceklis Ģirts Baltrums, komentējot ietvju tīrīšanu ziemā.

Pagājušais gads Rīgā bija interesants ar to, ka tika nolemts ierobežot sāls lietošanu un atļāva visu sniegu no ietvēm nenotīrīt, bet to piemīdīt. Visai drīz gan izrādījās, ka atkalas laikā piemīdītais sniegs pakūst, sasalst, gājēji uz apledojušajām ietvēm krīt un gūst traumas. Tad tika nolemts, ka preventīvi sāls maisījumus lietot tomēr drīkst. Kādas prasības ietvju tīrīšanā ir izvirzītas šogad, aģentūra "Leta" taujāja SIA "Vizii Urban".

SIA "Vizii Urban" valdes loceklis Ģirts Baltrums skaidroja, ka mainīgos laikapstākļos, kad ik pa laikam snieg, ir pieļaujams, ka uz ietvēm ir dažus centimetrus bieza sniega kārta, bet ir noteikts laika periods, kurā ietves ir jānotīra līdz tīram segumam. "Noteikti ir nepieciešami preventīvie darbi. Mums bija sarunas ar pašvaldību, ka darbi ir jāsāk jau naktī, jo no rīta, ja ir uzsalis, tas būs jau par vēlu," sacīja Ģ. Baltrums.

Ģirts Baltrums dalījās ar pieredzi Valmierā, kur pērn uzņēmums līgumu gan zaudēja, bet izdarīja secinājumus.

"Valmieras pašvaldība sagaidīja pilnīgi tīras ietves, nelietojot sāli. Mums ir jāspēj pasūtītājam paskaidrot, ka mūsu klimatiskajā zonā tas ir praktiski neiespējami. Ir laika periodi, kad to var izdarīt, taču visu ziemu nodrošināt, lai uz ietves nebūtu ledus, tikai kaisot smiltis, nevar. Tādēļ es gribu pateikt pilnīgi skaidri - Latvijā, atrodoties blakus Baltijas jūrai un Rīgas jūras līcim, kas rada ļoti mainīgus laikapstākļus ziemā, ietves attīrīt no apledojuma bez sāls nevar. Vai arī tad ir jāsamierinās, ka būs periodi, kad ir apgrūtinoši pa tām pārvietoties. Abas lietas reizē nevar," sacīja Ģ. Baltrums.