Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Bunkus ģimene: Nekas vēl nav beidzies, priekšā ir tiesas process un mēs ceram uz taisnīgu tiesu

Kristaps Bunkus © Oksana Džadana/F64

Izsakām vislielāko pateicību Valsts policijas vadībai, procesa virzītājam un visiem policijas darbiniekiem, kuri palīdzēja atklāt Mārtiņa slepkavību, saka Mārtiņa Bunkus ģimene.

"Tāpēc ar neizpratni raugāmies uz to, ka valstiskā līmenī valsts iekšējā drošība nav prioritāte. Uzskatām, ka tai vajadzētu būt tādai pašai prioritātei, kāda šobrīd ir valsts ārējā drošība. Ar atbilstošu finansējumu un darba apstākļiem," teic M. Bunkus piederīgie ierakstā jfmb.eu.

Spēja atklāt nežēlīgu un sarežģītu noziegumu ir valsts iekšējas drošības jautājums. Neviens nevar justies pasargāts, ja slepkavas paliek nesodīti, tam ir nozīme ne tikai Mārtiņa nāves gadījumā, bet tas ir signāls visai noziedzīgai sabiedrībai, ka valsts ir gatava aizstāvēt savus pilsoņus, izmeklēt sarežģītus noziegumus un nosēdināt uz tiesas sola vainīgos. Īpaši svarīgi tas, ka šajā gadījumā visa noziedznieku ķēde no izpildītajā līdz organizētājam un pasūtītājam nonāks uz tiesas sola.

Nekas vēl nav beidzies, priekšā ir tiesas process un mēs ceram uz taisnīgu tiesu. Mēs rūpīgi sekosim līdzi procesam un celsim trauksmi katru reizi, kad radīsies mazākās aizdomas par spiediena izdarīšanu vai mēģinājumiem ietekmēt procesu, ar ko diemžēl bija jāsaskaras izmeklēšanas gaitā. Mēs ceram, ka Latvijā ar draudiem, naudu un varu nevar tikt ietekmēts taisnīgs tiesas nolēmums,

saka Kristaps Bunkus, nogalinātā advokāta Mārtiņa Bunkus brālis.

Kā ziņots šī gada 24. novembrī Valsts policija nodevusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai Mārtiņa Bunkus slepkavības izmeklēšanas lietu, izmeklēšanai bija vajadzīgi 4 gadi un lietas materiāli apkopoti 121 sējumā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka pabeigta izmeklēšana Bunkus slepkavības lietā; zināms slepkavības pasūtītājs, organizētājs un izpildītājs. Vairāk šeit

Vienlaikus K. Bunkus mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēršas pie Santas Purgailes un "Forbes" redaktores Katrīnas Iļjinkas: