Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Radio" valdē darbu sāk Helmanis

© f64.lv, Kaspars Krafts

VSIA "Latvijas Radio" valdē darbu šodien sāk Ģirts Helmanis, informē Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).

Piektdien, 25.novembrī, SELPL nolēma ievēlēt Helmani par Latvijas Radio pagaidu valdes locekli finanšu pārvaldības jautājumos.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam Helmanis amatā ir ievēlēts uz vienu gadu - līdz 2023.gada 27.novembrim.

SEPLP norāda, ka padomes lēmums pieņemts pēc tam, kad sākotnēji konkursā izraudzītais Latvijas Radio valdes locekļa finanšu pārvaldības jautājumos amata kandidāts attiecās no tā pēc paša vēlēšanās. Helmanis bija viens no diviem kandidātiem, kurš tika izvirzīti uz konkursa trešo kārtu.

Helmanis no 2007. līdz 2021.gadam bija Valsts kases Finanšu resursu departamenta direktors.

Novembra sākumā jau vēstījām, ka Latvijas Radio valdē darbu nesāks jaunievēlētais valdes loceklis finanšu pārvaldības jautājumos Māris Gulmanis.

SEPLP norādīja, ka vakantā valdes locekļa vietu plāno aizpildīt, uzrunājot kādu no citiem iepriekš izsludinātā konkursa pretendentiem.

Tāpat ziņots, ka SEPLP 11.oktobra sēdē nolēma ievēlēt Unu Klapkalni par Latvijas Radio valdes priekšsēdētāju, Ievu Aili par valdes locekli programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos un Gulmani par valdes locekli finanšu pārvaldības jautājumos.

Klapkalne ir Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja kopš 2017.gada oktobra, bet Aile bija Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas vadītāja.