Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"Rīgas satiksmei" par 34,3 miljoniem eiro jaunus elektroautobusus piegādās "Solaris"

© Kaspars Krafts/f64

. "Rīgas satiksmes" konkursā par 52 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi ir uzvarējis uzņēmums "Solaris Bus & Coach Sp. z o.o.", aģentūru LETA informēja RP SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Kopējā maksimālā plānotā iepirkuma summa par 52 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi ir 34,3 miljoni eiro bez PVN. Kopējais līguma termiņš plānots ne ilgāks kā pieci gadi, neskaitot paredzētos garantijas termiņus.

Pirmo 35 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir 23,1 miljoni eiro bez PVN. Elektroautobusi tiks iegādāti projektā "Elektroautobusu iegāde Rīgas valstspilsētai", piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 18,2 miljoni eiro.

Savukārt papildu 17 elektroautobusu iegādei plānotā maksimālā līgumsumma ir 11,2 miljoni eiro bez PVN, un šo elektroautobusu iegādi plānots veikt, piesaistot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzfinansējumu, taču par šo 17 elektroautobusu iegādi vēl tiks lemts.

"Rīgas satiksmes" konkursā par 52 elektroautobusu un to rezerves daļu piegādi finanšu un tehniskos piedāvājums iesniedza divi piegādātāji - "Solaris" un "Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.S.". Veicot abu pretendentu tehnisko un finanšu piedāvājumu izvērtējumu, par uzvarētāju atzīts "Solaris".

Uzņēmuma vērtējumā, iegādājoties elektroautobusus, tiks būtiski mazināta transporta radītā negatīvā ietekme uz vidi Rīgas pilsētā, kā arī uzlabota pārvietošanās kvalitāte un komforts, kas veicinātu iedzīvotāju paradumu maiņu, priekšroku dodot sabiedriskajam transportam, veicinot sabiedriskā transporta pasažieru skaita pieaugumu. Paredzams, ka jaunie elektroautobusi nomainīs novecojušos aptuveni 20 gadus nokalpojušos autobusus.

"Rīgas satiksmes" elektroautobusu iepirkuma pirmajā kārtā interesi piegādāt transportlīdzekļus izrādīja 10 kandidāti. Pēc rūpīgas kandidātu pieteikumu izvērtēšanas nolikumā paredzētajām atlases prasībām otrajai kārtai tika atlasīti pieci pretendenti, no kuriem piedāvājumus iesniedza divi piegādātāji.

"Solaris" ir Polijas uzņēmums un viens no vadošajiem Eiropas autobusu un trolejbusu ražotājiem, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.