Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Eiduka, Vīgants un vēl četri Latvijas distanču slēpotāji sāk Pasaules kausa sezonu

© Romāns Kokšarovs/f64

Šodien Rukā, Somijā, sāksies Pasaules kausa distanču slēpošanā 2022./2023.gada sezona, piektdien trasē dodoties sešiem Latvijas sportistiem.

Šodien sprintā startēs Patrīcija Eiduka, Kitija Auziņa un Samanta Krampe sieviešu konkurencē, kā arī Raimo Vīgants, Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis vīriešu sacensībās. Latvijas vadošie distanču slēpotāji Eiduka un Vīgants startēs arī mačos sestdien un svētdien, bet četri debitanti piedalīsies tikai sprintā.

Piektdien plkst.11 pēc sāksies klasiskā stila sprinta kvalifikācija, labākajiem 30 slēpotājiem iekļūstot izslēgšanas cīņās, kas sāksies plkst.13.30.

Sestdien būs sacensības desmit kilometros klasiskajā stilā ar intervālu startu, kas sievietēm sāksies plkst.12, bet vīriešiem - plkst.14.30. Svētdien 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā sportisti trasēs dosies attiecīgi plkst.13 un plkst.14.30.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē kanāls "Eurosport 1".

Sezonas otrās Pasaules kausa sacensības iecerētas nākamajā nedēļas nogalē Lillehammerē, bet vēl pēc nedēļas turpat Norvēģijā plānots posms Beitustēlenē. Decembra vidū būs sacensības Davosā, bet gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Planīcā, Slovēnijā.

Eiduka sezonu sāka mēneša vidū Muonio, Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Iepriekšējā nedēļas nogalē latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.

Vīgants startēja tikai Muonio, kur labāko rezultātu sasniedza 15 kilometros brīvajā stilā, izcīnot 31.vietu.