Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā un Rīgā ugunsgrēkos cietuši vairāki cilvēki

© pixabay.com

Jelgavā un Rīgā ceturtdienas vakarā ugunsgrēkos cietuši vairāki cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.18.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Mātera ielu, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks.

Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā un no tā ir evakuējušies pieci cilvēki.

Glābēji nodzēsa ugunsgrēku un pārbaudīja apkārt esošos dzīvokļus - vienā no tiem bija izveidojies viegls sadūmojums un nostrādāja dūmu detektors. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.19.46.

Plkst.18 glābēji saņēma izsaukumu uz Bruņinieku ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa izglābts cilvēks, kurš bija cietis.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, šķeldas kaudze, sodrēji trīs ēku dūmvados, saimniecības ēka, ēkas palīgtelpa un divas vieglās automašīnas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.