Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Drošības apsvērumu dēļ trešdien diviem Krievijas pilsoņiem liegta ieceļošana Latvijā

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Drošības apsvērumu dēļ trešdien diviem Krievijas pilsoņiem liegta ieceļošana Latvijā, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Tāpat trešdien Terehovas, Grebņevas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi.

Robežsardze pirmdien paziņoja, ka kopš valdības septembrī noteiktajiem ierobežojumiem Latvijas austrumu robežu šķērsojuši 15 108 Krievijas valstspiederīgie.

Kopš 19.septembra, kad spēkā stājušies ar valdības lēmumu noteiktie ierobežojumi nebūtiskai ceļošanai, Krievijas valstspiederīgo plūsma samazinājusies par 38%.

Teju puse ārējo robežu šķērsojušo Krievijas pilsoņu izmanto citu valstu izsniegtās vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kas nozīmē, ka Latvija nav šo personu galamērķa valsts, bet gan tiek izmantota tranzītam, lai dotos uz citām Eiropas Savienības valstīm.

Aizvadītajā nedēļā ieceļošana Latvijā liegta 39 Krievijas valstspiederīgajiem, savukārt kopumā kopš 19.septembra 391 Krievijas pilsonim. Ārzemniekiem ieceļošana atteikta gan balstoties uz Ministru kabineta lēmumā noteikto, gan arī uz citiem apstākļiem.

Krievijā izsludinātās mobilizācijas dēļ no 28.septembra uz trīs mēnešiem ir ieviesta ārkārtējā situācija Alūksnes, Balvu un Ludzas novada teritorijā, kā arī ostās, lidostās, lidlaukos izveidotajās robežšķērsošanas vietās un uz dzelzceļiem.

19.septembrī spēkā stājās Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos. Tādus pašus ierobežojumus noteica Igaunija, Lietuva un Polija.