Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Noraida ZZS priekšlikumu par papildu atbalstu iedzīvotājiem un uzņēmējiem energoresursu cenu krīzē

© Oksana Džadana/f64

Saeima šodien noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas lēmumprojektu par uzdevumu valdībai mēneša laikā izstrādāt priekšlikumus par papildu atbalstu Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem energoresursu cenu kāpuma radītās krīzes pārvarēšanai.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Viktors Valainis akcentē, ka Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības agrāk sagatavotie un Saeimā pieņemtie atbalsta mehānismi mājsaimniecībām un uzņēmējiem jau sākotnēji bija nepietiekami, "lai iedzīvotāji spētu bez bažām segt elektrības un apkures maksājumu rēķinus, savukārt uzņēmēji - turpināt darbu un nezaudēt konkurētspēju".

Valainis tāpat norāda, ka arī preču un pakalpojumu cenas strauji pieaug, turklāt ekonomikā vērojama recesija jeb ekonomikas apjoma samazināšanās.

Noraidītajā lēmumprojektā bija uzsvērts, ka adekvātai, Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju interesēm atbilstošai energoresursu cenu pieauguma kompensācijai ir nepieciešama nekavējoša valsts atbalsta palielināšana. Energoresursu cenu, tai skaitā, elektroenerģijas pārvades tarifu iespējamais straujais pieaugums radīs negatīvu iespaidu uz mājsaimniecību izdevumiem, tautsaimniecības konkurētspēju un ražošanas izmaksām visos segmentos, akcentē ZZS deputāti.

Tomēr opozīcijas virzītais lēmumprojekts šodien nesaņēma Saeimas vairākuma atbalstu.