Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ekonomists: pastāv risks, ka naftas cenas varētu atkal kāpt

© pixabay.com

BIZNESA KONFERENCĒ 2023, kas fokusējās uz aktualitātēm un prognozēm 2023.gadam biznesā, ekonomikā un valstī kopumā. Tajā eksperti diskutē par nozīmīgākajiem nākotnes izaicinājumiem, ar kuriem nāksies saskarties gan uzņēmējiem, gan sabiedrībai kopumā, sniedzot arī savas rekomendācijas, kā rīkoties, lai mazāk justu ekonomikas sabremzēšanos un efektīvāk pārvarētu sagaidāmos sarežģījumus, vēsta Elīna Ozola.

Ekonomists un analītiķis akciju tirgū Mārtiņš Krusts konferences laikā norādīja uz to, ka naftas cenas varētu piedzīvot kāpumu, taču to lielākoties noteiks divi aspekti - ja Ķīna ieviesīs kārtējo lokdounu un ja ASV sāks iepirkt naftu. "ASV naftas rezerves ir nokritušas līdz nepieredzēti zemam līmenim un pastāv risks, ka naftas cenas varētu atkal kāpt, kas savukārt radīs uzņēmējiem jaunas izmaksas."

Tam piekrita arī datu analītiķis IT un finanšu sektorā Endijs Lazda, prognozējot, ka naftas cenas varētu kāpt jau drīzumā un tas kurss varētu pietuvoties trīs ciparu skaitlim. Taču, tāpat kā pauda M. Krusts, jāskatās, kas notikšot Ķīnā un ASV.