Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

RSU rektora darbu turpinās pašreizējais rektors Aigars Pētersons

© Kaspars Krafts/f64

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Satversmes sapulce vienbalsīgi par RSU rektoru ievēlējusi pašreizējo augstskolas rektoru Aigaru Pētersonu, aģentūru LETA informēja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Ziņots, ka RSU izsludināja konkursu uz rektora amatu. No amata kandidātiem tika sagaidīta nevainojama reputācija, vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā pēdējo desmit gadu laikā, zinātnes doktora grāds, akadēmiskā darba pieredze, kā arī pieredze un sasniegumi zinātnē un augstākās izglītības jomā.

RSU rektora amatam pieteicās trīs pretendenti, tai skaitā arī kandidāts no ārvalstīm. Pretendentu iesniegto dokumentu pārbaudei, kā arī konsultanta pakalpojumiem vērtēšanas procesā padome piesaistīja personāla atlases kompāniju "Fontes Executive Search".

Izvērtējot kandidātus divās kārtās, uz ievēlēšanu Satversmes sapulces sēdē padome vienbalsīgi lēma virzīt Pētersonu. Viņa pirmais piecu gadu termiņš beigsies šā gada 31.decembrī, un saskaņā ar likumu rektoru uz piecu gadu termiņu ievēlē ne vairāk kā divas reizes.