Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Topošajai valdības deklarācijai iesniegti vairāki simti priekšlikumu

© Romāns Kokšarovs/f64

Topošajai valdības deklarācijai iesniegti vairāki simti priekšlikumu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" atklāja viens no premjera un potenciālās koalīcijas sarunu vadītāja Krišjāņa Kariņa pārstāvētās partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) līderiem Arvils Ašeradens.

Viņš atzina, ka pašlaik priekšlikumu skaits deklarācijā saīsināts līdz 400 punktiem. Politiķis uzsvēra, ka ir liels skaits dažādu politisko iniciatīvu.

Ašeradens norādīja, ka otrdien, 22.novembrī, Kariņš Valsts prezidentu Egilu Levitu iepazīstinās ar valdības deklarācijas uzmetuma pirmo versiju un galvenajiem attīstības jautājumiem, kas paredzēti deklarācijā.

Arī pārējo divu jauno valdību potenciāli veidojošo politisko spēku pārstāvji atzina, ka šobrīd valsts iziešana no ekonomiskās krīzes deklarācijā ir noteikta tēmu un virsrakstu līmenī, un nepieciešams vēl liels darbs, definējot, kā sasniegt ekonomisko izaugsmi.

Tāpat sarežģītas diskusijas sagaidāmas par konkrēto nozaru un ministriju budžetiem, meklējot iespējas ietaupīt un vienojoties par to, kam piešķirt papildu finansējumu.