Ārkārtas situācija saglabājas 14 novados

Ministru kabinets vakar nolēma 26 novados atcelt 6. janvārī izsludināto ārkārtas situāciju saistībā ar elektroapgādi. Joprojām ārkārtas situācija tiek saglabāta 14 novados – Rēzeknes, Kārsavas, Ciblas, Ludzas, Jēkabpils, Krustpils, Viesītes, Aknīstes, Salas, Neretas, Pļaviņu, Jaunjelgavas, Madonas un Varakļānu novadā.

Saskaņā ar Latvenergo sniegto informāciju, lielā daļā valsts teritorijas, elektrolīniju bojājumi ir novērsti, elektroenerģijas piegāde atjaunota, kā arī veikta elektrolīniju apsekošana un potenciāli krītošo koku izciršana.

"Elektrības piegāde absolūti lielākajam vairākumam iedzīvotāju ir atjaunota un ārkārtas apstākļi, pateicoties koordinētam un profesionālam Latvenergo un mežizstrādes uzņēmumu darbam, ir pārvarēti. Latvenergo ir apzinājis potenciāli bīstamās vietas, kur vēl ir jāveic preventīvas darbības elektrolīniju atbrīvošanai no bīstamiem kokiem. Domāju, ka nedēļas laikā šo darbu ir iespējams paveikt," uzsvēra ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība).

Ekonomikas ministrija šodien sasaukusi Latvenergo akcionāru ārkārtas sapulci, kurā uzņēmuma valdei uzdos izstrādāt rīcības plānu operatīvai un koordinētai darbībai ārkārtas apstākļos, kā arī sagatavot priekšlikumus par grozījumiem normatīvajos aktos un projektu par nepieciešamajām investīcijām Latvenergo un tās meitasuzņēmumu infrastruktūrā un materiāltehniskajā nodrošinājumā.

Svarīgākais