VID pievienojas valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotajai platformai

© Vladislavs Proškins/f64

No otrdienas Valsts ieņēmumu dienests (VID) pievienojies valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļvietņu vienotajai platformai, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Tādējādi iedzīvotājiem informācija par nodokļu un muitas jautājumiem turpmāk būs pieejama mūsdienīgākā un ērtāk lietojamā vietnē, skaidro VID pārstāvji.

Visās nu jau vairāk nekā 100 valsts un pašvaldību tīmekļa vietnēs, kas izvietotas vienotajā platformā, saturs izvietots vienādi, tādējādi palīdzot lietotājiem atpazīt vietnes piederību valsts pārvaldei un palīdzot vieglāk orientēties saturā. Vietņu dizains tapis, balstoties uz lietojamība (UX) un piekļūstamības testiem, tāpēc tas nodrošina ērtu lietošanu no dažādām ierīcēm un pieejamību cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Pārceļoties uz jauno platformu, VID saglabās savu virtuālo asistentu Tomu, ko VID tīmekļvietnes lietotāji jau iepazinuši.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais