Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

NA: Tad jau mēs beigās varbūt tiksim līdz trim memorandiem

© Romāns Kokšarovs/f64

Būtu jāuzklausa precīzāks "Apvienotā saraksta" (AS) pamatojums vēl viena sadarbības memoranda veidošanai, komentējot AS piedāvājumu potenciālās koalīcijas partijām - Nacionālajai apvienībai (NA) un "Jaunajai vienotībai" (JV) - parakstīt "memorandu 2", aģentūrai LETA pauda NA frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava.

Vērtējot AS piedāvājumu par vēl viena memoranda izveidi, politiķis ironizēja: "Tad jau mēs beigās varbūt tiksim līdz trim memorandiem - katra partija būs piedāvājusi savu memorandu."

Pēc Dombravas teiktā, trešdien, 16.novembrī, un ceturtdien, 17.novembrī, topošās koalīcijas partijas ir ieplānojušas sarunas par valdības deklarācijas sadaļām. NA politiķis atzīmēja, ka rodas jautājums, kādi būs tie punkti, kas būs īpaši jāatrunā otrajā memorandā, proti, tie, kuri būs palikuši ārpus jau parakstītā sadarbības memoranda un valdības deklarācijas, kuras sagatavi potenciālie partneri plāno uzrakstīt šonedēļ.

Līdz vakardienas Latvijas Televīzijas intervijai ar AS parlamentārieti Andri Kulbergu, kurā viņš pauda, ka vienošanās par atbildības jomu sadali topošajā valdībā vēl nav panākta, NA pārstāvjiem esot bijusi izpratne, ka "lielajās līnijās" parteri par atbildības jautājumiem ir vienojušies, atzīmēja Dombrava. Attiecīgi darbu pie valdības deklarācijas partijas esot iesākušas jau aizvadītajā nedēļā. NA politiķis pauda cerību, ka, saliekot kopā valdības deklarācijas redakcijas, atrisināsies arī virkne jautājumu, kurus AS pārstāvji ir izvirzījuši kā būtiskas problēmas.