Satversmes tiesa atsakās no jaunām automašīnām

© pixabay.com

Valdība šodien atbalstīja apropriācijas pārdali Satversmes tiesas (ST) budžeta programmā, lai varētu iegādāties elektrības dīzeļģeneratoru.

Iepriekš 70 000 eiro tika paredzēti ST autoparka atjaunošanai un reprezentatīvo funkciju veikšanai.

Šodien tika lemts šos līdzekļus novirzīt elektrības dīzeļģeneratora iegādei kā arī, lai veiktu ST dokumentu vadības sistēmas pievienošanās e-lietas platformai izmaksu aprēķinu.

Pašlaik par vienu no galvenajām valsts attīstības prioritātēm ir kļuvuši nacionālās drošības jautājumi. Šajā ziņā ST kā viena no Latvijas konstitucionālajiem orgāniem darbības nepārtrauktībai un informācijas tehnoloģiju drošības apsvērumiem ir piešķirama vissvarīgākā nozīme. Līdz ar to, elektrības dīzeļģeneratora iegāde uzskatāma par prioritāru iepretim jaunas ST automašīnas iegādei.

Satversmes tiesas darba grupa e-lietas ieviešanai ir uzsākusi konsultācijas ar Tieslietu ministriju un Tiesu administrāciju par pievienošanos e-lietas projektam. Šobrīd ir noformulēti divi scenāriji, kā ST varētu pievienoties projektam. ST darba grupa e-lietas ieviešanai ir pieņēmusi lēmumu par šo scenāriju ieviešanas izmaksu aprēķina veikšanu. Arī e-lietas ieviešanas kā uz ilgtspējīgu attīstību vērsta pasākuma izmaksu aprēķina veikšana ir uzskatāma par prioritāru iepretim jaunas Satversmes tiesas automašīnas iegādei.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais