Datu paneļa izstrāde Veselības ministrijai izmaksājusi vairāk nekā 61 000 eiro

© pixabay.com

Valdība otrdien lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Veselības ministrijai (VM) 61 292 eiro operatīvā datu paneļa izstrādei Covid-19 izplatības mazināšanai.

VM skaidro, ka finansējums pieprasīts, lai segtu izdevumus, kas radušies laikposmā no 2022.gada augusta līdz 2022.gada septembrim saistībā ar operatīvā datu paneļa izstrādi, nodrošinot gatavības režīmu veselības aprūpes sistēmā Covid-19 izplatības mazināšanai.

Lai nodrošinātu Covid-19 pacientu ārstēšanu atbilstoši pacienta stāvoklim un slimības gaitai, jāparedz, ka smagākie pacienti sākotnējo ārstēšanu saņem augstāka līmeņa slimnīcās, kur nepieciešama augstākās plūsmas skābekļa pieejamība līdz ar to arī lielāks medicīniskā skābekļa apjoms, bet stabilizēti pacienti ārstēšanu pabeidz zemāka līmeņa slimnīcās, norādīts grozījumu anotācijā. Līdz ar to, atbilstoši slimnīcu līmenim un sniegtajiem pakalpojumiem, ir jānodrošina ne tikai atbilstoša medicīniskā skābekļa pieejamība, bet arī pacienta nogādāšana uz atbilstošāko ārstniecības iestādi, kur lielu pozitīvu ietekmi rada vienotas informācijas sistēmas izveide (SAIRIS) operatīvajam dienestam ar ārstniecības iestādi par piemērotākā pakalpojuma saņemšanu.

Grozījumu anotācijā norādīts -, lai slimnīcas, atbilstoši to līmenim varētu nodrošināt Covid-19 pacientu ārstēšanu, tai skaitā skābekļa terapijas sniegšanu, vai ārstēšanas pabeigšanu pēc sākotnējās ārstēšanas saņemšanas augstāka līmeņa slimnīcā, tika veikta operatīvā datu paneļa izstrāde.

Atbilstoši Nacionālā veselības dienesta sniegtajai informācijai no šī gada augusta līdz septembrim ir izlietoti 61 292 eiro.

Latvijā

Valdības rosinātās izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā mudinās 33 % iedzīvotāju domāt par papildu uzkrājumu veidošanu vai investīcijām, taču 24 % no tiem uzkrājumus vai ieguldījumus plāno veikt ārpus pensiju sistēmas, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.

Svarīgākais