Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Austrumu slimnīcā sniegs medicīnisko palīdzību otrajai Ukrainas karā smagi cietušo karavīru grupai

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā (RAKUS) sniegs medicīnisko palīdzību nākamajai Ukrainas karā smagi cietušo karavīru grupai, aģentūrai LETA pavēstīja RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

Pēc viņas paustā, šorīt slimnīcā ieradās otrā Ukrainas karā ievainoto karavīru grupa - 17 pacienti. Līdzīgi kā iepriekš visiem ievainotajiem tiks veikti nepieciešamie diagnostiskie izmeklējumi, dažādi laboratorijas izmeklējumi, kā arī ikviens ievainotais pacients saņems multidisciplināras ārstu un veselības aprūpes speciālistu konsultācijas, lai noskaidrotu un pārliecinātos par katra pacienta veselības stāvokli un lemtu par turpmāko ārstēšanās taktiku.

Pēc vispārējās apskates Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) Ukrainas karā cietušie pacienti tiks ievietoti dažādās RAKUS stacionāru ārstniecības nodaļās. Tajās slimnīcas ārsti veiks vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas operācijas, nodrošinās tūlītējus pēcoperācijas rehabilitācijas pasākumus un dažādu specializāciju ārstu konsultācijas, kā arī visu nepieciešamo medicīnisko aprūpi, lai Ukrainas karā cietušie varētu pēc iespējas ātrāk atgriezties ierastā dzīves ritmā.

Namniece informēja, ka arī tiem četriem pacientiem, kuriem saskaņā ar Ukrainas mediķu iepriekš sniegto informāciju būs nepieciešama rehabilitācija Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", sākotnēji NMPUK tiks veikti vispusīgi izmeklējumi un tikai pēc tam šie pacienti tiks pārvesti uz rehabilitāciju.

Ukrainas karā smagi cietušos karavīrus no Ukrainas uz Latviju atgādāja ar speciāli aprīkotu autobusu labdarības organizācija "M-Help.com", kuras direktors Arvis Rekets regulāri organizē palīdzību Ukrainas slimnīcām, piegādājot medicīnisko aparatūru, zāles, tehniskos palīglīdzekļus, apģērbu mediķiem, medicīnas un higiēnas preces.