Par dzīvokļa izkrāpšanu Rīgā apsūdzēts bijušais policists

© Aigars Eglīte/F64

 Augstākā tiesa (AT) rakstveida procesā 14.novembrī skatīs krimināllietu, kurā par dzīvokļa izkrāpšanu Rīgā apsūdzēts bijušais policists, liecina ieraksts tiesu kalendārā.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka lietā apsūdzēts Anatolijs Butorins.

Iepriekš raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka ar notāres gādību blēžu īpašumā nonāca kāds dzīvoklī Rīgā, Mežciemā. Tiesa īpašumu atdevusi likumīgajam mantiniekam un par vainīgu īpašuma izkrāpšanā un testamenta viltošanā atzinusi bijušo policistu Anatoliju Butorinu.

Viņš nodarījumā neatzinās un par citiem grupas dalībniekiem neliecināja.

Dzīvoklis savulaik piederēja kāda vīrietim, kuram nebija radu, bet testaments tika sastādīts uz Anatolija Butorina vārda.

Divus mēnešus pēc vīrieša nāves Butorins ieradās pie notāres. Uzrādīja pirms diviem gadiem it kā mirušā vīrieša sastādīto, kā tagad zināms, viltoto testamentu. Un neskatoties uz to, ka pati notāre bija ielikusi sludinājumu, ka uz mirušā vīrieša mantu var pieteikties mantinieki, fiktīvais testaments tika nolasīts un stājās spēkā jau pēc dažiem mēnešiem, un vienas dienas laikā Butorinam bija uz rokām zemesgrāmata.

Butorins dzīvokli nekavējoties pārdeva.

Savukārt pret notāri Ināru Dobbermani, kura apstiprināja testamentu, sākta disciplinārlieta, kuras laikā atklājās rupji pārkāpumi. Viņa, nesagaidot lietas iznākumu, atkāpās no notāres amata.

Rīgas apgabaltiesa pērnā gada 20.oktobrī nosprieda par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 299.pantā, Butorinu sodīt ar nosacītu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem.

Spriedums tika pārsūdzēts.