Drošības apsvērumu dēļ ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Drošības apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, informē Valsts robežsardze.

Vientuļu, Terehovas, Pāternieku un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem ASV, vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, septiņiem Moldovas, diviem Azerbaidžānas un vienam Serbijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi.

Vēl diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Jau ziņots, ka Krievijā izsludinātās mobilizācijas dēļ no 28.septembra uz trīs mēnešiem ir ieviesta ārkārtējā situācija Alūksnes, Balvu un Ludzas novada teritorijā, kā arī ostās, lidostās, lidlaukos izveidotajās robežšķērsošanas vietās un uz dzelzceļiem.

19.septembrī spēkā stājās Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos. Tādus pašus ierobežojumus noteica Igaunija, Lietuva un Polija.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais