Rosina apsūdzēt divus policistus par pārmērīga spēka pielietošanu pret pusaudžiem

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret diviem policistiem par nepamatoti pielietotu fizisku spēku un speclīdzekļiem pret pusaudžiem, informē IDB.

IDB Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai oktobra beigās nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret divām Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām - pret vienu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, savukārt pret otru - par tās bezdarbību.

IDB guva pierādījumus tam, ka minētie policisti saņēma izsaukumu saistībā ar iespējami notikušu noziedzīgu nodarījumu un, ierodoties notikuma vietā, viens no policistiem nepamatoti pielietoja fizisku spēku un speclīdzekļus pret divām nepilngadīgām personām, kuras nebija iesaistītas noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā.

Saistībā ar notikušo minētais policists ir atvaļināts no dienesta.

Vienlaikus noskaidrots, ka otrs policists, redzot kolēģa pretlikumīgās darbības, tās nepārtrauca, kā arī neziņoja par tām likumā noteiktā kārtībā, tādējādi apdraudot nepilngadīgo personu ar likumu aizsargātas intereses.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais