Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Transporta un sakaru institūts piedāvā pasaules līmeņa augstskolu programmas, tostarp Jēlas Universitātes

© pixabay.com

Transporta un sakaru institūts (TSI) kļuvis par globālās tiešsaistes mācību platformas "Coursera" partneri Latvijā, aģentūru LETA informēja TSI stratēģiskās attīstības vadītāja Inese Romaņeca.

Kā skaidro TSI, pateicoties šai sadarbībai, studentiem un akadēmiskajam personālam būs iespējas paplašināt savas zināšanas un prasmes, kā arī gūt pieredzi no "Coursera" piedāvātajām pasaules līmeņa augsti atzītām universitāšu un augstskolu akadēmiskajām mācību programmām, tostarp Jēlas Universitātes, Londonas Imperiālās koledžas un Džona Hopkinsa universitātes.

Galvenais sadarbības mērķis ir attīstīt personalizētāku pieeju katram studentam, sniedzot iespēju studentiem izmantot labākās pasaules prakses. Kā skaidro TSI, nākotnē pasniedzēji varētu izstrādāt savu studiju kursu programmas, kuras būtu iespējams apgūt ikvienam interesentam "Coursera" mācību platformā.

Programmu "Coursera" 2012.gadā uzsāka divi Stenfordas datorzinātņu profesori Endrū Ins un Dafne Kollere, ar mērķi nodrošināt vispārēju piekļuvi pasaules līmeņa mācībām. Tagad platformā reģistrēti vairāk nekā 100 miljoni apmācāmo, kā arī platforma sadarbojas ar vairāk nekā 275 universitāšu un nozaru partneriem.