Tikai septiņi no 14.Saeimā ievēlētajiem 100 deputātiem dienē Zemessardzē

© Lauris Aizpurietis / F64

No 14.Saeimā ievēlētajiem 100 deputātiem septiņi dienē Zemessardzē, aģentūra LETA uzzināja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

NBS neatklāj, kuri no viņiem ir zemessargi, tomēr publiski pieejamā informācija liecina, ka Zemessardzē, piemēram, dienē Rihards Kols (NA) un Jānis Dombrava (NA).

Tāpat publiski pieejamā informācija liecina, ka Saeimā ievēlēti arī rezerves virsnieki.

Jau ziņots, ka 13.Saeimā un aizejošajā valdībā kopumā bija pieci zemessargi.

Mobilizācijas likums paredz, ka valsts apdraudējuma novēršanā mobilizācijai nav pakļauti parlamenta deputāti un Ministru kabineta locekļi.

14.Saeimai būs jālemj par Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavoto valsts aizsardzības dienesta (VAD) reformu.

Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka esošais brīvprātības princips stāties Zemessardzē vai sākt dienestu profesionālajā dienestā ir sācis sasniegt griestus un tālāka skaitliskā sastāva palielināšana var būt riskanta.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.