Trīsstāvu dzīvojamās mājas ugunsgrēka dzēšanas darbos cietis ugunsdzēsējs

© Ilze Zvēra / F64

Madonā ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cietis ugunsdzēsējs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.12 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu Madonā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka otrā stāva dzīvokļa virtuvē deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, bet vēl vienu cilvēku evakuēja. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu palīdzība bija nepieciešama arī vienam ugunsdzēsējam.

Neilgi pirms plkst.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novadu, kur bija notikusi vieglās automašīnas un mikroautobusa sadursme. Ugunsdzēsēji no automašīnām atbrīvoja trīs cilvēkus, kurus nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Pēc pusnakts ap plkst.2.30 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur deg šķūnis. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg šķūņi 20 kvadrātmetru platībā un blakus esošās dzīvojamās mājas jumts 10 kvadrātmetru platībā. No dzīvojamās ēkas evakuēti divi cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī kopumā VUGD saņēma 58 izsaukumus: 15 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 - uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais