Pēc divu gadu pārtraukuma 18.novembrī notiks tradicionālā militārā parāde

© Romāns Kokšarovs / F64

Tradicionālā parāde pēc divu gadu pārtraukuma norisināsies Latvijas proklamēšanas gadadienā 18.novembrī, informē Aizsardzības ministrijā.

2019.gadā parāde tradicionālā veidolā nenotika pie Brīvības pieminekļa, taču parāde norisinājās krastmalā ar tautas gājienu pāri Akmens tiltam uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, pie kuras notika koncerts.

Ņemot vērā ar Covid-19 izplatību saistītos valstī noteiktos ierobežojumus 2020. un 2021.gada parāde nenotika dēļ epidemioloģiskajiem ierobežojumiem. Pērn gan sveicot valsts iedzīvotājus Latvijas proklamēšanas gadadienā Rīgas ielās notika NBS un sabiedroto spēku militārās tehnikas brauciens.

Atzīmējot arī Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, 18.novembrī Rīgā, 11.novembra krastmalā plkst.13.30 notiks militārā parāde, kurā piedalīsies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku karavīri un militārā tehnika, kā arī Iekšlietu ministrijas pakļautības dienestu pārstāvji un tehnika.

Savukārt Rīgas pasažieru ostā 18.novembrī no plkst.11 līdz 16 būs aplūkojama Nacionālo bruņoto spēku un Valsts Robežsardzes tehnikas izstāde.

Aizsardzības ministrija un bruņotie spēki aicina iedzīvotājus piedalīties piemiņas pasākumos un kopīgi atcerēties Latvijas Neatkarības karu, godināt kritušos karavīrus, kā arī kopā ar karavīriem un zemessargiem svinēt Latvijas armijas gūtās uzvaras pirms 103 gadiem. Arī karavīri, zemessargi un jaunsargi aktīvi piedalīsies daudzos Neatkarības kara piemiņas pasākumos Latvijas novados.

Svarīgākais