Pēc Lagardas intervijas nekvalitatīvā tulkojuma LTV pārtrauc līgumu ar SIA "Linearis"

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Pēc TV skatītāju kritikas viļņa un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pieprasīto skaidrojumu par nekvalitatīvu sinhrono tulkojumu, LTV nolēmusi pārtraukt līgumu ar tulkošanas pakalpojuma sniedzēju SIA “Linearis”, kas nodrošināja tulkojumu konkrētajā gadījumā, vēsta LSM.lv.

Portāls NRA jau rakstīja par TV skatītāju sašutumu, klausoties šo tulkojumu: "Kādas šaumas! Tā ir ņirgāšanās par skatītājiem" Soctīkli vārās par LTV raidījumā redzēto

Šodien SEPLP ir pieprasījusi VSIA “Latvijas Televīzija” (LTV) valdei sniegt paskaidrojumu par nekvalitatīvu sinhrono tulkojumu 3. novembra LTV1 raidījumā “Šodienas jautājums”.

www.eis.gov.lv atrodamie dokumenti liecina, ka LTV šā gada vasarā noslēdza ligumu ar SIA "Linearis" par 12 000. 00 EUR bez PVN. Līgums tika noslēgts uz 36 mēnešiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.