Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Andris Ameriks: Neviens no politiķiem nepiecelsies, nenovilks bikses un neteiks, ka ir vainīgs

© @personīgais arhīvs

Pirms dažiem mēnešiem Levits vienā no runām teica, ka jaunās Saeimas un valdības uzdevums ir panākt, lai nākamajos četros gados mēs noķertu šodienas Igaunijas līmeni. No tā izriet, ka mums nav cerību nostāties vienā rindā ar Igauniju vismaz tuvāko četru gadu laikā, intervijā "Neatkarīgajai" uzsver EP parlamentārietis Andris Ameriks.

Savukārt Lietuva, pēc viņa teiktā, ir veikusi izrāvienu un, visticamāk, jau šoziem sasniegs Igaunijas līmeni. Tas nozīmējot, ka arī no Lietuvas Latvija atpaliek par astoņiem gadiem.

"Rodas jautājums: kā, atrodoties vienā ģeopolitiskajā situācijā, vienādu iespēju apstākļos pamanāmies atpalikt no kaimiņiem par tik daudziem gadiem? Ir skaidrs, ka neviens no esošajiem vai bijušajiem politiķiem nepiecelsies, nenovilks bikses un neteiks, ka ir vainīgs pie tā, ka Latvijā ir tik zems dzīves līmenis. Kariņš neteiks, ka pieļāva daudz kļūdu Covid 19 pandēmijas vadībā, ka esam bijuši neizlēmīgi vai nekompetenti vienā vai otrā jautājumā. Visi apgalvos, ka ir visgudrākie un labākie. Taču rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Es gribētu, lai politiķi tomēr reizēm paskatās spogulī!", teic Andris Ameriks.

Visu interviju var izlasīt šeit: Andris Ameriks: skaudrā statistika - Latvija no Igaunijas atpaliek par astoņiem gadiem.