Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Septembrī pieaudzis reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits

© pexels.com

Latvijā šogad septembrī reģistrēta 195 641 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļauta unikāla IP adrese, kas ir 3,4 reizes vairāk nekā 2021.gada septembrī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad septembrī reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 38 602 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 4718 gadījumi.

Vienlaikus 372 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 356 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 337 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi, 228 gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas, 80 gadījumu reģistrēti kā krāpšana, savukārt divi gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs.

Pērn septembrī tika reģistrētas 57 545 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.