"Latvijas valsts mežu" kokaudzētavas saņēmušas ISO sertifikātu

© f64.lv, Kaspars Krafts

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) piecas kokaudzētavas saņēmušas ISO kvalitātes pārvaldības sertifikātu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Kompānijā norāda, ka šoruden "LVM sēklas un stādi" Popes, Valmieras, Smiltenes un Pļaviņu kokaudzētavas, kā arī jaunā Mežvidu kokaudzētava Jaunkalsnavā saņēmušas ISO 9001 kvalitātes pārvaldības sertifikātu meža stādu ražošanai un realizācijai.

Vienlaikus LVM informē, ka kopš 2010.gada sertifikāts tiek uzturēts arī Mazsilu, Strenču un Podiņu kokaudzētavām, tādējādi ISO 9001 kvalitātes pārvaldības sertifikāta prasībām atbilst astoņas LVM kokaudzētavas.

"Iegūtais sertifikāts apliecina, ka uzņēmums ir sakārtojis kvalitātes kontroles principus un tos stingri ievēro. Tas attiecas gan uz stādiem, ko ražojam un realizējam, gan pakalpojumiem un izejmateriāliem, ko iepērkam un, protams, uz visiem darbiniekiem," norāda "LVM sēklas un stādi" ražošanas izpilddirektore Laima Zvejniece.

LVM audzē meža un dekoratīvo stādmateriālu kopumā 10 kokaudzētavās.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais